Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 350,00 Kč a máte dopravu ZDARMA

Nejčastější otázky / OK Omega +

Ok Omega

OK Omega+

Co je OK Omega+?

 

OK Omega+ je doplněk stravy pro zdravé srdce a cévní soustavu - exklusivní směs vysoce čistých rostlinných olejů s blahodárnými a revitalizujícími účinky vyrobená z vybraných druhů pupalkového, brutnákového a řepkového oleje obohacená vitamínem E. OK Omega+ posílí ochranu Vašeho organismu proti nebezpečným účinkům civilizačních vlivů, podpoří zdravý stav a funkci Vašeho srdce a cév, pomůže udržet žádoucí hladinu cholesterolu a normální krevní tlak. Stimuluje obranyschopnost Vašeho organismu, posiluje tělo při rekonvalescenci po nemoci. Příznivě ovlivní látkovou výměnu - metabolismus tuků v těle a tím povzbudí odbourávání tuků v těle, napomůže upravení Vaší tělesné váhy. Podpoří revitalizační procesy a přispěje k žádoucí kvalitě a pěknému vzhledu Vaší kůže, nehtů i vlasů. OK Omega+ usnadní ženám překonávání premenstruačních potíží a průvodních projevů období přechodu.

 

Je OK Omega+ z přírodních surovin?

 

Veškeré suroviny používané pro výrobu tohoto produktu jsou přírodního původu, popřípadě přírodně identické (např. vitamin E). Použité rostlinné oleje (pupalkový, brutnákový a řepkový) jsou získávány nejšetrnějším způsobem zajišťujícím přenos účinných látek ze zpracovávaných semen do výrobku. Jako všechny produkty OKG je OK Omega+ zcela bez chemické stabilizace.

 

Byl tento výrobek zkoušen?

 

Jako všechny produkty OKG je produkt OK Omega+ notifikován na Ministerstvu zdravotnictví České republiky (č.j. OVZ-35.1-28.12.2009-12022) a na Úřadu veřejného zdravotnictví Slovenské republiky (OHVBPKV/1615/2011/Jo z 14/3/2011). Jeho kvalita je ověřena v laboratořích ZÚ Brno a posouzena SZÚ Praha. Ve smyslu Zákona o potravinách je kvalita výrobku průběžně prověřována v akreditovaných laboratořích.

 

Jak se OK Omega+ používá?

 

Doporučujeme užívat 1 čajovou lžičku (cca 5ml) 1-2x za den, nejlépe při jídle, aby se zlepšilo vstřebávání. Podle posledních poznatků je nevhodnější užívat ji s kvalitní bílkovinou - nejlépe mléčnou (tučný jogurt, tučný tvaroh). Její vstřebávání je tak nejlepší a dostane se tímto způsobem nejrychleji na místo svého působení - přímo k buňkám. Při pravidelném užívání 1x denně vystačí balení 115 ml na 23 dní. Přípravek není určen pro děti, užívání u těhotných a kojících žen je vhodné konzultovat s osobním lékařem. Užívání těhotnými ženami doporučujeme, protože obsažené "faktory omega" jsou nezbytné pro vývoj nervového systému plodu.

 

Proč je vhodné užívat právě přípravek OK Omega+?

 

Pomáhá zásobovat tělo potřebnými výživnými látkami - především vitamínem E, důležitým antioxidantem (obsahuje 85% doporučené denní dávky) a esenciálními mastnými kyselinami z obsažených rostlinných olejů. Stejně naléhavě, jako vitamíny, potřebujeme i esenciální mastné kyseliny. Organismus si je nedokáže sám vytvořit, proto je odkázán na jejich příjem prostřednictvím stravy. Tyto látky jsou ovšem v současných potravinách silně deficitní a tento deficit je podle posledních poznatků jednou z nejvýznamnějších příčin tzv. civilizačních chorob.

 

O tom, že Světová zdravotnická organizace (WHO) považuje esenciální mastné kyseliny za velmi důležité, svědčí její doporučení, které stanoví, že u dospělých osob mají nenasycené mastné kyseliny činit denně 3% zkonzumovaných kalorií. U kojících matek a u dětí má tento podíl činit dokonce 5%. OK Omega+ je významným zdrojem nenasycených mastných kyselin - linolové (LK) a gamalinolenové (GLK). Olej lisovaný z Pupalky dvouleté obsahuje obsahuje asi 72% kyseliny linolové (LK, omega-6) a 7-10% kyseliny gamalinolenové (GLK), olej lisovaný ze semen Brutnáku lékařského obsahuje přes 20-26% kyseliny gamalinolenové (GLK) - proto tyto rostliny patří mezi nejbohatší přírodní zdroje esenciálních mastných kyselin (známých též pod názvem biologicky aktivní vitamín F).

 

Přestože tělo dokáže syntetizovat GLK z jiných typů tuků, neexistuje žádná potravina s hodnotitelným množstvím GLK jako pupalkový olej. Ten představuje koncentrovaný zdroj - 7 až 10% jeho mastných kyselin je ve formě GLK. Dalším významným zdrojem GLK je olej ze semen brutnáku lékařského - obsahuje 20 až 26% GLK. Přesto, že má olej ze semen brutnáku lékařského obsah GLK vyšší něž pupalkový olej, má zároveň více jiných mastných kyselin, které mohou zhoršovat vstřebávání GLK. Kombinace pupalkového a brutnákového oleje je tedy naprosto unikátní. Protože se v běžné stravě esenciální mastné kyseliny vyskytují pouze v zanedbatelném množství, doporučujeme užívání doplňků stravy, které je obsahují - jako je právě OK Omega+.

 

Čím jsou pro náš organismus prospěšné esenciální mastné kyseliny?

 

Esenciální mastné kyseliny mají řadu příznivých účinků: chrání organismus proti srdečním chorobám, mozkové mrtvici, proti vysokému krevnímu tlaku a otylosti. Jsou nezbytné pro tvorbu tzv. prostaglandinů. Prostaglandiny se v našem těle tvoří z GLK, která je důležitou součástí buněčných membrán. Prostaglandiny mají protizánětlivé účinky a řada vědeckých prací prokazuje, že mají velký význam při ochraně proti různým zdravotním problémům. Jsou to důležité látky s hormonálním působením, které se podílejí téměř na všech chemických dějích v našem organismu. Jestliže máme prostaglandinů málo, může dojít k narušení látkové výměny a tím ke vzniku nemocí. Prostaglandiny zastávají v těle velmi důležitou roli - udržují dobrý tělesný stav, snižují krevní tlak, zmírňují riziko tvorby krevních sraženin, stimulují činnost imunitního systému a regulují mozkové funkce. Nejenže mají antioxidační vlastnosti - neutralizují škodlivé účinky volných radikálů, ale účinně zabraňují vůbec jejich vzniku. Nedostatek GLK zpomaluje a snižuje tvorbu prostaglandinů, což se projeví celkovou ochablostí.

 

Co jsou to mastné kyseliny a proč je důležitý jejich příjem ve správném množství?

 

Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny tvoří důležitou složku buněčných membrán a jsou prekurzory (výchozími látkami), z nichž vzniká chemickou přeměnou mnoho dalších sloučenin v organismu (např. ty, které se podílejí na regulaci tlaku krve a na projevech zánětlivých procesů). Omega-3 mastné kyseliny mají ochranný účinek proti onemocnění srdce a různým zánětům. V poslední době vzrůstá zájem o poznání úlohy omega-3 mastných kyselin při prevenci cukrovky a některých typů zhoubného bujení. Lidské tělo je schopné si vytvořit všechny mastné kyseliny, které potřebuje s vyjímkou dvou - linolové kyseliny (LK - omega-6) a alfalinolová kyselina (ALK - omega-3). Tyto mastné kyseliny musí organismus získat z potravy, proto jsou označovány jako „esenciální mastné kyseliny“. Obě tyto mastné kyseliny jsou nutné k zajištění růstu, mohou být však užity i k syntéze dalších mastných kyselin (např. arachidonová kyselina AK je tvořena z LK).

 

Vzhledem k tomu, že přeměna na omega-3 mastné kyseliny eikosapentenovou (EPA) a dokosahexenovou (DHA) je omezena, doporučuje se do stravy zařadit i zdroje těchto mastných kyselin. ALK i LK se nacházejí v rostlinných olejích, mezi velmi dobré zdroje ALK patří olej řepkový a olej z vlašských ořechů. EPA a DHA se nacházejí v tučných rybách (např. losos, makrela, sleď). V průběhu posledních 150 let se zvýšil příjem omega-6 a snížil příjem omega-3 mastných kyselin, což je prokazatelně v přímé souvislosti s nárůstem nemocí srdce.

 

Výzkumná zpráva z této problematiky uvádí, že prosté zvýšení množství ALK, EPA a DHA ve stravě ovlivní žádoucí zvýšení hladiny těchto mastných kyselin v tělesných tkáních. Doporučený příjem omega-3 je v jednotlivých zemích různý - doporučený příjem ALK je cca je 0,5 - 4 g / den vč. běžné stravy. Studie příjmu různých typů tuku prokázala, že aktuální příjem ALK je ve většině případů velmi nízký a zvýšení spotřeby potravin s vyšším obsahem omega-3 by bylo ve všech případech žádoucí a prospěšné. Bylo by možno toho dosáhnout například konzumací tučných ryb 1-2x týdně, náhradou slunečnicového oleje olejem řepkovým a užíváním výživových doplňků stravy obsahujících omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.

 

Je možné s OK Omega+ také redukovat váhu?

 

OK Omega+ může pomoci při snižování váhy těm, kteří trpí poruchou metabolismu. Tito lidé mají obvykle problém s hubnutím, i když dodržují dietu. S OK Omega+ zaznamená velké procento lidí úbytek na váze, aniž by drželi dietu, a to ze dvou důvodů:

 

a) prostaglandin aktivuje nevyužitý tělesný tuk a dává signál k rychlejšímu spalování kalorií

 

b) prostaglandin zlepšuje vylučování sodíku z tělních buněk; tato vnitřní aktivita vyžaduje asi 20% tělesné energie, takže dochází ke spálení více kalorií bez zvýšené tělesné aktivity.

 

Za jak dlouho je možné zaznamenat změny při užívání OK Omega+?

 

Tělo každého člověka, a to, co se děje uvnitř, se velmi liší, tzn. že výsledky se budou rovněž rozcházet. Obecně se dá říci, že většina lidí zaznamená zlepšené pocity během tří týdnů. Doporučujeme užívat OK Omega+ minimálně 1 až 3 měsíce. Při řadě onemocnění může OK Omega+ působit jako vhodný podpůrný prostředek léčby, protože díky vysokému obsahu biologicky aktivních látek stojí na pomezí potraviny a léku. Při pravidelném používání výrazně stimuluje obranyschopnost organismu, pomáhá harmonizovat cévní systém, příznivě ovlivňuje stav a funkci srdce a cév a metabolismus tuků, pozitivně působí na nervovou soustavu, díky svým antioxidačním účinkům chrání organismus před působením nebezpečných kyslíkových radikálů.

 


 

Materiál pro tuto stránku byl převzat z webu společnosti O.K.G., s.r.o.

 


Zobrazuji 1-1 z 1
    OK  Omega+ 115 ml
    ks
    Produktů na stránku 72144216